Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff eller Bøf Stroganoff er oprindeligt en russisk ret med stegte stykker kød serveret i en sovs af sennep og sur fløde. Den er imidlertid siden midten af det 19. århundrede blevet populær over hele verdenen, og opskriften er ændret en del. Her forbinder vi den med simreretter i efteråret og vinteren og den er rigtig velegnet til at blive tilberedt i Cook it.

Til ca. 4 personer. Forberedelsestid ca. 30 min, ca. 1 time Cook it tid.

Ingredienser:

600 g oksekød 

4 store løg eller 8 mindre skalotteløg

2 fed hvidløg

½ pakke bacon, ca. 50 g

1 bakke (200 g) champignon

3-4 gulerødder

Ca. 3 dl. væske, som kan være bouillon eller rødvin. Og evt. lidt cognac.

2 dl. fløde

Paprika, 1-2 spsk.

3-4 spsk. mel

2 spsk. tomatkoncentrat

Salt og peber 

Fremgangsmåde:

  1. Oksekød, bacon og grøntsager skæres i passende stykker. Måske du har købt oksekød, der allerede er skåret ud, det gør det lettere at lave retten.

  2. Bland paprika og mel, og vend kødet i det.

  3. Steg baconen i en stegegryde, men ikke sprødstegt, og læg den til side på en tallerken. Steg derefter gulerødderne, og læg dem til side. Fortsæt med løg og hvidløg, dernæst champignonerne, og læg også det til side. Hæld mere olie i gryden og brun kødet.

  4. Bland derefter alle ingredienserne i gryden, tilsæt tomatkoncentratet og væsken, dvs. rødvin eller fond og evt. lidt cognac. Kødet skal lige være dækket af væsken.

  5. Kog retten op med låg på gryden og lad den koge et par minutter, så du er sikker på, at låget er varmt. Sæt gryden i Cook it. Tilberedelsestiden er meget afhængig af kødet; men du kan smage på kødet efter en halv og en hel times tid og på denne måde tage stilling til, om du synes, det skal have lidt mere.

  6. Når kødet har fået nok, så kog retten op med fløden, og smag til med salt og peber.

Beouf stroganoffen kan pyntes med frisk persille og serveres typisk med kartoffelmos, der også med fordel kan tilberedes i Cook it.

Forrige
Forrige

Kikærte ratatouille