Kikærte ratatouille

Ratatouille er klassisk fransk grøntsagsret. Der findes mange gode opskrifter på ratatouille, hvor ratatouillen er et tilbehør. Denne opskrift giver ratatouillen tyngde, fordi der blandes en stor portion kikærter ned i ratatouillen, så den bliver en fyldig ret i sig selv.

Til 4 personer. Tilberedningstid for kikærterne i Cook it 30 - 45 min. Tilberedningstid for grøntsagerne ca. 15 min og derefter 15 min Cook it tid.

NB. 250 gr. kikærter sættes i blød natten over, de skal stå mindst 12 timer. Se evt. Gode Råd om tilberedning af bønner, kikærter mm. 

Ingredienser:

250 gram tørrede kikærter, der er udblødte natten over.

2 løg

2 gulerødder

1 aubergine

1 courgette

1 kartoffel

1 porre

2 bladselleri

1 ds. flåede tomater

olivenolie

spidskommen, paprika, chili, salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kikærterne, der har stået i blød, koges op i frisk vand med laurbær, hvidløg og en kvist timian og sættes i Cook it i ca. 30 - 45 min. Kan tilberedes dagen før.

  2. Alle grøntsagerne skæres i passende store stykker.

  3. Rigeligt med olivenolie varmes i en gryde og tilsættes spidskommen, chili og paprika efter behov. Løg, gulerødder, bladselleri tilsættes og simrer et øjeblik, derefter auberginen og courgetten og til sidst dåsen med flåede tomater og kikærterne, samt salt og peber. Retten koges op.

  4. Når retten er kogt op, er den klar til at komme i Cook it.

  5. Sæt låg på gryde og placer den i Cook it.

  6. Lad ratatouillen stå i Cook it i 15 minutter. Den færdige og møre ratatouille er herrefter klar til servering.

Server ratatouillen som den er eller giv den lidt pynt med frisk persille. Et stykke brød til er altid godt.

Forrige
Forrige

Vegetarisk pastasauce med beluga linser

Næste
Næste

Boeuf Stroganoff