Vegetarisk pastasauce med beluga linser

Pastasauce er bare det bedste til børnefamilier. Det er et sikkert hit, men den kan sagtens laves vegetarisk med belugalinser, hvor den får lige så stor velsmag som med kød. Synes vi. Og så er det lige så hurtigt.

Til 4 personer. Forberedelsestid ca. 20 min. tilberedelsestid i Cook it ca. 20 min.

Ingredienser:

2 store løg eller flere mindre 

Masser af olivenolie til at stege i  

1-2 gulerødder, revet på det grove rivejern 

6 fed hvidløg 

Chiliflager (en strøget theske gør retten ret stærk, start med et forsigtigt drys).   

Timian, ca. 1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret 

2 spk. tomatpuré fra tube eller dåse 

Rødvin, ca. 1,5 dl 

0,5 dl fløde  

Ca. 400 g hakket tomat  

Et par laurbærblade 

1 dl bouillon dobbelt koncentreret (brug den dobbelte koncentration til væskemængden). 

150 g belugalinser  

Revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg fint og svits ved medium varme med masser af olivenolie 

  2. Tilsæt revet gulerod, chiliflager, timian og et stort skvæt olie til at svitse videre i et par minutter. Tilsæt tomatpuréen og svits videre.  

  3. Tilsæt rødvin og lad koge op, så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde, laurbærblade, hakket tomat og bouillon. Når det igen koger, sætter du gryden i Cook it i 10 minutter.

  4. Skyl belugalinserne og hæld dem i gryden. Når den igen koger under omrøring, sætter du gryden i Cook it i 20-25 minutter. Tjek efter 20 minutter, om du synes, at belugalinserne er kogte. Kog evt. videre. Hvis du ønsker bolognesen mere flydende, så kog op med lidt vand og kog evt. videre i Cook it i 5 minutter mere.   

  5. Smag saucen til med masser af peber & salt og eventuelt sukker, chili, god eddike og ekstra smør/olivenolie, hvis det behøves. 

Server med pasta, parmesan, friskkværnet peber og en god salat. Pynt evt. med basilikum blade eller persille ved serveringen. Og drik resten af rødvinen til :). Bon appetit

Forrige
Forrige

Gulerodssuppe

Næste
Næste

Kikærte ratatouille