Butter chicken med fløde og cashews

Butter chicken er som navnet siger det, kylling i en super aromatisk sauce med masser af smør. Denne version er med masser af garam masala, tomater, fløde og cashewnødder. Garam masala er et grund krydderi, der bruges i madlavningen i Indien, Pakistan, Nepal og Bangladesh, hvor denne ret også stammer fra. Du kan skrue op og ned for mængderne af krydderier, alt efter hvor krydret du vil have det. Smager fantastisk sammen med ris, raita og naan-brød til.

4 personer, prep 30 minutter + 40 min kogetid

Ingredienser:

300 g kyllingebryst eller kyllingelårkød

1,5 dl græsk eller tyrkisk yoghurt 10%

4 fed hvidløg, revet eller hakket

15 g ingefær, revet eller hakket

3 tsk. Garam masala

 

75 g smør

2 løg, finthakket

4 fed hvidløg, revet eller hakket

15 g ingefær, revet eller hakket

1 spsk. stødt koriander

2 tsk. stødt spidskommen

2 små eller 1 stor kanelstang

evt. 2 tsk chilipulver

2 spsk. tomatpuré

2,5 dl tomat passata (eller hakkede/flåede tomater)

2,5 dl fløde

80 g cashewnødder, finthakket

2 tsk. Sukker

Salt

Frisk koriander og forårsløg til servering

Fremgangsmåde:

1. Skær kyllingebrystet i mindre stykker. Bland det sammen med yoghurt, hvidløg, ingefær og garam masala. Lad det trække i min. 30 minutter eller natten over i køleskabet.

2. Varm en gryde op, smelt smørret og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Steg det i et par minutter eller indtil løgene begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt alle krydderierne og kanelstang, steg i et minuts tid, tilsæt herefter tomatpuré. Når tomatpuréen er stegt af, tilsætter du tomat passata samt de marinerede kyllingestykker inkl. marinaden.

3. Lad det hele koge op, tilsæt fløde og finthakkede cashewnødder, smag til med sukker og salt, læg låg på og lad det simre i et par minutter. Bare indtil låget er blevet varmt.

4. Stil din gryde med låg på ind i din Cookit, og lad den koge videre i ca. 40 minutter.

5. Smag din butter chicken til med salt og evt. sukker inden servering. Server sammen med frisk koriander, finthakket forårsløg.

Vegetarisk? Du kan sagtens lave retten vegetarisk ved at erstatte kyllingekødet med hvad der svarer til ca. 300 g af kikærter, blomkål eller halloumi.

NOTE: Retten smager fantastisk dagen efter, når krydderierne og smagene har fået lov til rigtig trække. Det kan holde sig i køleskabet i 4 dage.

Forrige
Forrige

Ribolita med palmekål

Næste
Næste

Risengrød