Risengrød

Risengrød og høkasse hænger snævert sammen. Når man siger “høkasse”, siger mange “Åh ja, det er jo det med at sætte risengrøden ind i sengen og lade den blive færdig der. Det gjorde min bedstemor altid”. I en moderne høkasse bliver risengrøden færdig på den samme tid, som det ville tage på et komfur, og grøden vælter ikke ud i sengen.

4 personer, forberedelsestid 5-10 min., Cook it tid ca. 1 time.

Følg din sædvanlige opskrift eller brug følgende mængder:

125 g ris

1 dl vand

1 l mælk

Lidt salt

Fremgangsmåde:

  1. Skyl risene og kog dem i et par minutter med vandet.

  2. Tilsæt mælken og kog op under omrøring.

  3. Når mælk og ris har kogt et par minutter under omrøring, sætter du gryden i Cook it og lader den stå i ca. 1 time.

  4. Grøden er færdig efter ca. 1 time, men kan godt stå længere tid i Cook it. Giv grøden et opkog og tilsæt salt. Når saltet skal tilsættes, så samler grøden sig. Så er grøden færdig.

Risengrød serveres traditionelt med et godt drys kanel og en smørklat. Æblemos er også godt til risengrød, er der nogen der synes. Så hermed er det tips bragt videre :).

NB: Ifølge Fødevarestyrelsen skal man ikke lade risengrød stå så længe, at temperaturen bliver under 65 ´C. Det svarer til, at du ikke skal lade risengrøden stå mere end 5 timer i Cook it.

Forrige
Forrige

Butter chicken med fløde og cashews

Næste
Næste

Congee med shiitake, five spice svinekød og chiliolie