Pocheret torsk med sauce blanquette

Skøn og lækker pocheret torsk (uden stress!) med sauce blanquette, der egner sig perfekt som en forret til nytårsaften. Lidt ekstra lækkert med en fyldig sauce smagt til med purløg og masser af stenbiderrogn. Du kan pochere torsken uden stress i din Cookit, mens du laver din sauce blanquette. Saucen kan også tilberedes i forvejen, vent dog med at tilsætte stenbiderrogn og purløg lige inden servering, ellers bliver stenbiderrognen kogt, det vil man ikke have. Varm blot saucen op igen indtil den er lun (husk ikke koge!), skulle den skille, kører du en tur i blenderen/stavblenderen og den er fin igen.

Forret til 8 personer eller hovedret til 4 - forberedelsestid 25 min + 10 min kogetid

Ingredienser:
600 g torsk eller anden hvid fisk
salt + sukker
2-3 laurbærblade
10 peberkorn
evt. 2-3 skiver citron

Sauce blanquette:
200 g smør
2 dl fiske- eller hønsefond – købebouillon kan anvendes
1 helt æg + 1 æggeblomme
2 spsk. cremefraiche 38%
1 tsk. honning/sukker
200 gram stenbiderrogn
30 g purløg, fintsnittet
1/2 citron, saften heraf
Salt og peber

1. Skær torske stykkerne i enten fire eller otte stykker. Drys torskestykkerne med salt og ca. 2 tsk sukker. Lad det stå og trække i ca. 10-20 min.

2. Kom smør og fond i en lille gryde og smelt smørret. Rør æg, æggeblomme og cremefraiche sammen og blend det med en stavblender eller i en blender. Hæld den varme smørblanding til æggeblandingen i en tynd stråle mens du blender.

3. Hæld saucen tilbage i gryden. Smag til med en lille smule honning/sukker, citronsaft, salt og peber. Saucen må ikke koge, men må gerne holdes lun over svag varme.

4. Fyld en gryde op med vand, så det kan dække fisken. Kog det op og tilsæt hele peberkorn, laurbærblade og evt et par skiver citron. Husk at varme dit låg op. Læg fisken ned i lagen og lad den pochere i ca. 10 min i Cook it. Fisken er klar efter 10 minutter men kan sagtens ligge i lagen i op til 30 minutter.

5. Bland purløg og stenbiderrogn i din sauce blanquette. Tag fisken op af gryden, anret på en tallerken og server sammen med den lune sauce.

Forrige
Forrige

Marokkansk grøntsagsgryde

Næste
Næste

Italienske kødboller i tomatsauce