Persisk risdessert

Denne opskrift kalder vi også “Luksus risengrød”. Risdesserten er kogt op med fløde og mælk, for derefter at blive rørt op med smør og æggeblommer. Konsistensen bliver silkeblød og helt cremet. En lidt mere deluxe version end den risengrød som vi kender. Smagt subtilt til med safran, varme krydderier og vanilje, alle de krydderier som vi allerede kender fra julens bagværk og desserter, er det en yderst lækker dessert.

4 - 8 personer, prep 20 minutter + 60 min kogetid

Ingredienser:

2 dl risottoris eller grødris

8,5 dl mælk

2,5 dl fløde

1 vaniljestang

1 kanelstang

3 kardemommekapsler

2 tsk. gurkemeje

5-8 safrantråde

1,0 - 1,5 dl sukker

½ tsk. salt

50 g smør

2 æggeblommer

Til servering:

hindbærstøv

ristede mandelflager

Fremgangsmåde: 

1. Skyl risene i vand og kog dem op sammen med mælk og fløde.

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt det til risene sammen med kanelstang, kardemommekapsler, gurkemeje og safrantråde. Smag til med sukker og salt.

3. Lad risene koge i et par minutter, læg låg på, så det kan nå at blive varmt inden du sætter din gryde i din Cook it. Risene er færdige ca. 60 minutter efter, men kan sagtens stå i længere tid.

4. Når risene er færdige, tilsætter du smørret lidt ad gangen, mens du rører rundt. Rør æggeblommerne i og rør rundt. Konsistensen skal være helt silkeagtig. Smag til med sukker og evt. en anelse mere salt.

5. Portionsanret risene, drysset med hindbærstøv og mandelflager over.

Forrige
Forrige

Italienske kødboller i tomatsauce

Næste
Næste

Ribolita med palmekål